Vești bune din sectorul transporturilor: Guvernul României are în vedere construirea unui nou pod peste Dunăre la Giurgiu

Vești bune din sectorul transporturilor – în urma discuțiilor cu autoritățile bulgare, Guvernul României are în vedere construirea unui nou pod peste #Dunăre la #Giurgiu. Lucrările la acest proiect de infrastructură rutieră și feroviară vor începe cel mai probabil la finele anului 2018, scopul fiind de a realiza o conexiune mai bună pe ruta Istanbul-Atena-România-Ungaria, în special pentru transportul de marfă.

În calitate de membru în Comisia pentru Transporturi din cadrul Parlamentului European, consider că navigabilitatea pe Dunăre este esențială pentru Europa și pentru #România, atât din perspectiva promovării multimodalității, dar și pentru a stimula economia țărilor aflate de-a lungul Dunării. Această inițiativă va reprezenta o legătură importantă între statele din peninsula Balcanică și Europa Centrală, iar pe calea ferată vor putea circula trenuri pe pernă de aer, ceea ce va permite creșterea vitezei medii de deplasare în paralel cu reducerea costurilor de întreținere.

Un bun prilej de a prezenta această inițiativă a autorităților române, dar și de a discuta mai aplicat despre infrastructura riverană, va fi cea de-a doua ediție a evenimentului „Danube Transport Days” pe care o organizez în 23 noiembrie la Bruxelles, cu participarea Comisarului European pentru Transporturi Violeta Bulc și a zeci de stakeholderi europeni implicați în navigația internă. Scopul evenimentului este de a evidenția potențialul dezvoltării transporturilor pe Dunăre și pentru a stabili un dialog între sectorul privat, autoritățile naționale și instituțiile europene. Am toată încrederea că ediția din anul acesta va trasa o nouă direcție în ceea ce privește politicile de modernizare a navigației interne, la care România să se poziționeze ca un lider regional.

Sursa: http://giurgiu-net.ro/archives/53828