O veste bună pentru bucureșteni!

Comisia Europeană a aprobat săptămâna aceasta alocarea a 251,8 milioane de Euro din Fondul de Coeziune pentru investiții în modernizarea rețelei de metrou din capitală. Fondurile vor fi folosite pentru extinderea liniei 5 de metrou cu încă zece stații, ceea ce va permite deplasarea din vestul în centrul orașului în mai puțin de 15 minute.

În calitate de membru în Comisia pentru Transport din PE, dar și ca fost Consilier General al Municipiului București, susțin dezvoltarea unei rețele de transport public inteligent și salut decizia Comisiei de a sprijini autorităile române în realizarea planurilor de infrastructură urbană și suburbană. Capitala are nevoie urgent de o rețea de conectivitate multimodală, care să permită atât o deplasare rapidă, cât și decongestionarea pe cele mai importante artere. Totodată, îmi doresc ca aceste investiții să ia în calcul și implementarea politicilor de smart ticketing, pentru ca orice persoană care circulă în capitală și în zonele adiacente să aibă posibilitatea să achiziționeze un singur bilet pentru toate modurile de transport disponibile.

Nu în ultimul rând, consider că în viitorul apropiat va fi de asemenea oportun ca investițiile în rețeaua de metrou să acorde atenție și realizării magistralei către Aeroportul Otopeni. Acest lucru va îmbunătăți semnificativ atât conectivitatea, cât și imaginea de capitală europeană a Bucureștiului.

Sursa: https://www.dcnews.ro/metrou-bucure-ti-uniunea-europeana-250-de-milioane-de-euro-pentru-extindere_560439.html