Media

 

 

Transportatorii pot conta pe susţinerea mea ca membră în Comisia de Transport a PE, pentru că avem un obiectiv comun: un sector european al transporturilor, echitabil şi cinstit.

În calitate de membră a delegaţiei PE pentru relaţii cu statele din Asia de Sud am luat cuvântul azi pe subiectul situaţiei din Nepal, post evenimentele tragice din 13 mai.

 

Măsuri pentru deschiderea UE către noi investitori – o posibilă rezolvare

Sprijinirea proiectelor mari de infrastructura din Romania

Facilitarea schimbului transfrontalier de informații privind încălcările normelor de circulație care afectează siguranța rutieră.

Am luat cuvantul in #‎deschiderea #‎sesiunii #‎plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, din data de 9 martie, solicitandu-i presedintelui PE Martin Schulz #‎sanctiuni #‎ferme pentru Gianluca Buonanno, europarlamentar italian care are la activ declaratii xenofobe si rasiste la adresa romanilor.

Consider ca este foarte grav ca un membru al Parlamentului European, care reprezinta cea mai democratica institutie a Uniunii Europene, sa emita astfel de opinii publice denigratoare la adresa cetatenilor romani care, evident, sunt si cetateni europeni.

Acceptarea si nesanctionarea unor astfel de declaratii ar reprezenta un precedent si o pata pe imaginea celei mai democratice institutii ale Uniunii Europene care, de altfel, are si obligatia sa asigure si protejeze drepturile si egalitatea tuturor cetatenilor europeni.

In concluzie, consider ca este de datoria dumneavoastra, in calitate de Presedinte al Parlamentului European, sa aveti o pozitie clara pe acest subiect si sa sanctionati declaratiile rasiste si xenofobe ale deputatului GIANLUCA BUONANNO

De asemeni consider ca este necesara o dezbatere pe tema discriminarii cetatenilor romani si bulgari.

 

Am luat cuvantul in plen cu privire la #‎embargoul impus de #‎guvernul #‎rus produselor agro-alimentare provenite din UE si am atras atentia ca „Intr-o economie globalizata lanturile de aprovizionare devin din ce in ce mai complexe, iar #‎efectele #‎restrictiilor se resimt pe piata #‎transportatorilor rutieri #‎internationali„.

„Nu putem intelege seriozitatea situatiei daca neglijam pierderea economica determinata de contractele de aprovizionare incheiate si pierdute de transportatorii europeni care opereaza pe piata de export ruseasca”.

„Statele din Europa Centrala si de Est sunt cel mai afectate de aceasta situatie, iar din cauza resorturilor pietei interne efectul e resimtit peste tot in Uniunea Europeana”.

„Solicit Comisiei Europene sa ne furnizeze date concrete asupra impactului care sa ne ajute sa gasim o solutie adecvata”.

 

Am luat cuvantul in plen pe propunerea de directiva privind exceptiile de la dimensiunile si greutatile maxim autorizate ale anumitor autovehicule.

Am cerut sa avem o legislatie robusta care sa raspunda evolutiilor tehnologice si care sa ne permita sa avem autovehicule de ultima generatie cu sisteme de propulsie alternative, imbunatatite aerodinamic, cu un consum energetic redus si care sa contribuie la imbunatatirea sigurantei rutiere.

Suntem intr-un moment de rascruce in care trebuie sa revizuim ce s-a putut realiza pana in prezent in politica de transport si sa ne fixam obiective noi, realizabile si realiste care sa ne conduca mai aproape de un sistem de transport eficient din punctul de vedere al costurilor si al resurselor. #‎WhitePaper

Nu voi renunța la ideea organizării unui An European al Turismului și Patrimoniului Cultural în UE. Cred că această acțiune poate ajuta sectorul turistic să se dezvolte, mai ales acolo unde avem potențial încă neexploatat, cum este și cazul României.

Planul Juncker trebuie să fie aplicat echitabil

Despre ‪Planul‬ de ‪Investiţii‬ ‪Strategice‬ al ‪UE‬ s-au scris foarte multe rânduri. Ceea ce eu am spus în Plenul Parlamentului European este că avem nevoie de ‪#‎certitudini‬ când vorbim de ‎investiţiile‬ ‎publice‬ ale UE, de garanția că aceste investiţii se îndreaptă către cei care au nevoie de ele, că există o ‪#‎echitate‬ în distribuirea resurselor noastre comune şi că ‎Europa‬ ‎socială‬ nu este doar o lozincă, ci un obiectiv şi un set de principii de urmat.

Am atras atenţia în plenul Parlamentului European asupra nevoii de regândire a programelor propuse de instituţiile UE. Spun încă o dată foarte clar: eficacitatea unui program nu depinde exclusiv de bugetarea sa cu resurse financiare suficiente, depinde şi de capacitatea de absorbţie a acestor resurse de către beneficiari, de către regiunile în nevoie ale Uniunii Europene!