Eurodeputatul Claudia Țapardel (S&D, PSD): Premierul Mihai Tudose și membrii guvernului prezenți la Bruxelles au reiterat angajamentele României față de partenerii europeni

Premierul Mihai Tudose avut marți, în contextul întâlnirilor sale cu liderii instituțiilor UE, și o întrevedere, la sediul Parlamentului European, cu eurodeputații PSD-ALDE, a anunțat europarlamentarul Claudia Țapardel (S&D, PSD).

”În urma investirii sale în funcția de Prim-ministru al României, dl Mihai Tudose s-a aflat ieri într-o primă vizită de lucru la Bruxelles, care a inclus și o întrevedere cu europarlamentarii PSD și ALDE. Deși agenda sa era extrem de încărcată, noul premier a venit la Parlamentul European pentru o discuție despre cele mai importante dosare aflate în lucru în această instituție și m-am bucurat să constat deschiderea acestuia pentru chestiunile europene care afectează în mod direct țara noastră”, a scris Țapardel pe pagina sa de Facebook.

Din delegația premierului au mai făcut parte ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, cel al Fondurilor Europene, Rovana Plumb și cel pentru Dialog Social, Gabriel Petrea.

”În prezența președintelui PES, Serghei Stanishev, domnul Tudose și Miniștrii români pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și pentru Dialog Social, Gabriel Petrea, au prezentat obiectivele noii guvernări de la București și-au reiterat angajamentele României față de partenerii europeni, inclusiv prin asigurarea cu profesionalism a Președinției Consiliului UE în 2019”, a mai precizat eurodeputatul Claudia Țapardel

Premierul Mihai Tudose a avut marți prima sa vizită la Bruxelles, pentru întrevederi cu liderii instituțiilor UE – Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Antonio Tajani -, dar și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans și comisarul pentru politică regională, Corina Crețu.

Cu această ocazie au fost prezentate prioritățile actualului Guvern, cu accent asupra temelor economice, dar și poziția României privind viitorul UE, pregătirea preluării președinției Consiliului European și îmbunătățirea absorbției fondurilor europene. Din delegația condusă de șeful Executivului a făcut parte și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.