Anul European al Patrimoniului Cultural

Începe un an de importanță majoră pentru industria turismului – Anul European al Patrimoniului Cultural, o inițiativă UE care va oferi fiecărei regiuni europene posibilitatea de a-și promova propriul specific cultural și va contribui la sensibilizarea opiniei publice cu privire la istoria și la valorile noastre comune.

În calitate de Co-președinte al Intergrupului pentru Turism și Patrimoniu Cultural din Parlamentul European, am luptat încă de la începutul mandatului meu pentru desemnarea acestui an, mizând pe legătura incontestabilă dintre turism și cultură. De aceea, sunt extrem de bucuroasă că instituțiile europene au înțeles importanța turismului atât la economia europeană, cât și la prezervarea elementelor de patrimoniu. Acest an va aduce un număr semnificativ de evenimente, campanii și festivități în întreaga Europă, menite să pună accentul nu doar pe valoarea pe care cultura o aduce societății, dar și pe rolul pe care aceasta îl are în consolidarea identității europene.

Totodată, convingerea mea este că și #România poate avea un aport semnificativ la Anul European. Țara noastră poate valorifica patrimoniul său cultural bogat și universal, reprezentat de opera artiștilor precum George #Enescu sau Constantin #Brâncuși, și voi milita pentru ca Planul de Acțiuni al Comisiei Europene să acorde o atenție deosebită României.

#EuropeForCulture