Întrebare scrisă către Comisia Europenă – Disparitățile salariale între femei și bărbați

În calitate de eurodeputat, dar și ca femeie, consider că rolul meu este de a mă asigura că direcția spre care se îndreaptă Uniunea Europeană este una progresistă, iar asigurarea unei remunerații egale între femei și bărbați este un drept fundamental nenegociabil în Europa secolului al XXI-lea.

UE și-a luat un angajament ferm de a combate discriminarea de gen, un principiu fundamental prevăzut inclusiv în Tratatul Uniunii Europene, dar și o precondiție esențială pentru o societate modernă, inclusivă și sustenabilă. De aceea, consider că este îngrijorător că, în ciuda acestui fapt, femeile și bărbații continuă să fie remunerați în mod inegal pentru aceeași muncă depusă. Continuarea

Evenimentul „Investing in the European Tourism of Tomorrow”

În această dupa-amiază am participat în calitate de Co-președinte al Intergrupului pentru #Turism din Parlamentul European la evenimentul „Investing in the European Tourism of Tomorrow”, organizat la Comitetului Regiunilor în contextul celei de-a doua ediții a Săptămânii Europene a Industriilor. Cu această ocazie am dezbătut alături de reprezentanți ai Comisiei Europene și unii dintre cei mai importanți stakeholderi la nivel european cu privire la contribuția instituțiilor de la #Bruxelles la dezvoltarea unui turism modern și sustenabil.
Continuarea

Un nou dosar pentru sectorul aviației europene

Deschidem un nou dosar extrem de important pentru sectorul aviației europene.

Astăzi a avut loc prima întâlnire de lucru pe Raportul privind Normele comune pentru operarea serviciilor aeriene în Comunitate și extinderea posibilității de închiriere de aeronave cu echipaj, o propunere legislativă pe care am fost desemnată raportor din partea Parlamentului European.
Continuarea

Ziua Internațională a Limbii Materne

În contextul desemnării lui 2018 ca Anul European al Patrimoniului Cultural, 22 februarie – Ziua Internațională a Limbii Materne – capătă o semnificație specială în ceea ce privește promovarea și conservarea diversității etnice, lingvistice și culturale din statele membre ale #UE.

Limba noastră este și va rămâne dovada incontestabilă a identității românești și a continuității noastre ca popor, indiferent de provocările aduse de istorie. Dincolo de sensul lor din dicționar, cuvintele limbii române conturează o istorie bogată în evenimente, confruntări și conviețuiri pe teritoriul #României moderne.
Continuarea

Ziua Mondială a Justiției Sociale

Astăzi este Ziua Mondială a Justiției Sociale, zi care marchează un deceniu de la inițiativa Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (#ONU) de a crea egalitate de șanse, condiții de muncă echitabile și protecție socială adecvată pentru toți cetățenii lumii.

Termenul de justiție socială, desemnat de Luigi Taparelli în 1840, este un principiu fundamental pentru menținerea păcii și prosperității în și dintre națiuni. De-a lungul secolelor, justiția socială a condus la creșterea gradului de conștientizare în rândul cetățenilor cu privire la probleme precum traficul de persoane, lipsa accesului la educație, exploatarea copiilor prin muncă și lipsa de adăpost.
Continuarea